Piesa “Ich Clown”  și platforma  “scrie despre tine!” reprezintă o ințiativă de a demara un proces de educație alternativă și reprezentare a tinerilor din Romania, într-un climat de susținere minimă din partea Statului, în care fondurile sunt direcționate descurajant către investiții monumentale și sumele pentru artă contemporană sunt reduse la minim. În acest context, din ce în ce mai mulți artiști și tineri își doresc să plece din România. Eforturile de a realiza și demara acest proiect reprezintă o incercare de a face față acestor probleme din interior.

Adi e un tânăr actor român fără job, bani sau proiecte pentru viitor. Traiește într-o fostă agenție imobiliară, inchiriată în București, într-un mediu în care tinerii nu sunt sprijiniți in nici un fel și în care ești valoros numai dacă faci bani. După ce prietena lui îl părăsește pentru că nu are “nimic sigur”, Adi se decide să facă ceva pentru a-și schimba viața. Împreună cu prietenii săi William și Dragoș, face un plan de a pleca prin Europa, îmbrăcați toți trei în clowni.

William e țigan și trăiește într-un fost CAP în afara Vasluiului, transformat în centru de locuințe sociale. E obișnuit să plece în fiecare vară în străinătate și să muncească la negru, pentru a câștiga bani pentru iarnă.  Dragoș, prietenul cel mai bun al lui Adi, este un tânăr a cărui viața a fost în întregime controlată și hotărâtă de prietena lui și de familie, și care vrea să scape de sub această tiranie. În timp ce Dragoș se luptă toată vara pentru a ieși din Romania, Adi călătorește cu William la Berlin și apoi pleacă singur la Londra să fie clown pe stradă. În timpul călătoriei descoperă si experimentează o realitate cu totul diferită față de ce planificase.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
follow me

campanie promovare

veiozaarte

parteneri media

hypestreet gingergroup regizorcautpiesa yazee artwe tilllate modernism

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 22 other followers

blog stats

  • 9,201 hits
Advertisements

%d bloggers like this: