Pe mine, ma, m

 

“Ich clown este experience drama. Apartine categoriei de texte de teatru care pornesc de la experiente subiective, de la transformarea unui parcurs intim in material dramaturgic.Vera Ion (dramaturg si regizor) si Sorin Poama (actor) fac teatru de eveniment personal, teatru care-i priveste in mod direct pentru ca vorbeste despre ei. Acest „despre ei” are trambulina. Acest despre ei nu ramane doar al lor, ci are calitatea de a comunica, prin specificitate, generalitatea. De a puncta, prin recursul la sine, semnificatia unei conditii de tranzit generice. E conditia celor care isi cauta un loc in afara locului testat. Care vor sa scape de limite, prejudecati, dependente. Care resimt acut nevoia de a se maturiza undeva unde sa poata creste fara sa fie nevoie sa demonstreze tot timpul ceva, fara sa fie nevoie sa o ia mereu de la capat.
Ich clown este spectacolul mitului calatoriei in varianta lui profund contemporana. Calatorie care devine test al autenticitatii unei prietenii. Calatorie care-ti tine calda frica de a te intoarce si te provoaca sa te gandesti unde ti-ai dori cu-adevarat sa fii.
Personajele din Ich clown traiesc intre. Parinti care-i tin din scurt, iubite care practica jocuri erotice cu pauze si reveniri, reclame si versuri din Eminescu recitate pe dinafara, India si Londra, Bucuresti si Berlin, Berlin si Londra, baloane in forma de animalute, lumi reale si lumi fictive. Traiesc intre ei-de-aici si ei-de-acolo. Mereu cu un pas in ce-ar putea sa fie.

Ich clown (cu Sorin Poama, Andrei Serban, Alex Potocean, Ilinca Harnut, Iulia Verdes, Vera Ion, participare video: Victoria Cocias
scenografie / multimedia / costume: Andrei Ionita, Tania Cucoreanu, Antonela Vulpe) este structurat secvential, fara artificii regizorale, cu strictul necesar de elemente.

Miza acestui spectacol este de a crea o platforma de lucru – Scrie despre tine – pe baza experientelor personale. La finalul spectacolului va puteti lasa adresa de mail daca va intereseaza acest tip de scriitura. Merita!”

(de Mihaela Michailov
aparut in http://www.sapteseri.ro/ro/articole/pe-mine-ma-m/)
Advertisements

0 Responses to “Pe mine, ma, m”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
follow me

campanie promovare

veiozaarte

parteneri media

hypestreet gingergroup regizorcautpiesa yazee artwe tilllate modernism

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 22 other followers

blog stats

  • 9,190 hits
Advertisements

%d bloggers like this: