Saptamana asta iubesc… Ich Clown>> eva.ro

publicat pe eva.ro

“Duminica am revazut unul din cele mai misto locuri din Bucuresti: Muzeul de Arta Contemporana sau MNAC, cum e alintat de prieteni. Daca n-ati ajuns inca pe acolo, va indemn sa mergeti vara asta (e mai special vara) fiindca nu seamana cu nimic din ce ati mai vazut. In primul rand e situat in incinta Casei Poporului. Ca sa ajungi acolo trebuie sa traversezi toata curtea lor, sa treci pe la un detector de metale si sa te plimbi cu un lift smecher. Si are si o terasa grozava fix pe acoperis. E drept ca stai cu fata spre Mariott si vezi tufisurile alea parasite pe care nimeni nu se gandeste sa le transforme in parc, dar e ceva deosebit. Senzatia ca esti deasupra tuturor nu se compara cu nimic. Sunt sigura ca daca as avea ocazia sa beau un suc pe Intercontinental nu m-as simti asa boema si libera ca aici.

In afara de atmosfera excelenta, MNACul isi rasfata vizitatorii cu arta adevarata. Nu balarii, nu incercari stangace de a mazgali panza si a dansa pe coji de nuca. Aici chiar e arta. Asa cum vad eu lucrurile, nu poti folosi cuvantul arta daca nu ai in spate un concept, o idee, daca nu transmiti o emotie. Iar treaba asta lipseste din pacate multor “oprere” contemporane. Nu si la MNAC.

Duminica am vazut aici o piesa de teatru, Ich Clown, care mi-a intarit toate convingerile despre muzeul asta. Piesa e grozava! Tine doua ore jumate si are unele pasaje care cred ca puteau lipsi fara probleme, dar sentimentul pe care ti-l induce e extraordinar. E foarte bine scrisa, impecabil pusa in scena si jucata cu mult talent. Am mai vazut piese contemporane scrise de romani si sunt ca niste bombe cu ceas. Stai mereu cu frica in san ca ceva o ia razna la un moment dat si piesa esueaza lamentabil. Si de cele mai multe ori ceva chiar o ia razna la un moment dat si piesa ajunge sa esueze lamentabil. Ich Clown e insa buna, buna de tot.

De ce n-au jucat baietii astia in alta parte? De ce nu joaca intr-un bar de fite ca sa auda lumea de ei si sa atinga hipsterii si adolescentii confuzi? Sa-si asigure astfel si ceva profit? Nu stiu. De ce nu au voie sa vanda bilete si trebuie sa te anunte politicos la final ca “donatiile sunt binevenite”? Nici asta nu stiu. Tot ce pot spune e ca felicit MNACul pentru ca i-a gazduit. Nici nu ma asteptam sa nu o faca.”

Advertisements

0 Responses to “Saptamana asta iubesc… Ich Clown>> eva.ro”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
follow me

campanie promovare

veiozaarte

parteneri media

hypestreet gingergroup regizorcautpiesa yazee artwe tilllate modernism

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 22 other followers

blog stats

  • 9,190 hits
Advertisements

%d bloggers like this: